Klassiska motorcyklar på SVT ikväll!

Så här skriver Sveriges Television om det hela;

SVT sänder en brittisk miniserie om motorcykelns utveckling i USA, Japan och Italien. I tre program får tittarna följa hur motorcyklarna utvecklades från tidigt 1900-tal fram till dagens tunga, specialutvecklade cyklar. Olika italienska märken, Harley Davidson och Indiana är bara några av de märken som tas upp i programmen.

Första programmet har underrubriken Heavy Metal. Att förflytta sig fortare än en häst var målet för William Harley och Arthur Davidson, som 1903 började sin motorcykeltillverkning i ett skjul i USA.
Det andra programmet har underrubriken Fire from the East och handlar om de japanska motorcyklarnas utveckling. Tsochiro Honda startade efter andra världskriget med 200 cyklar och överskottmotorer från kriget. Han byggde ett imperium vid sidan av Yamaha, Kawasaki och Suzuki.
I det tredje och sista programmet handlar det om drivkraften i italiensk motorcykeltillverkning: passion och formfulländning. I Italien handlar det inte om massproduktion men om skön design, värdig ett konstgalleri. MV Augusta är ett av ”konstverken”.

Klassiska motorcyklar – sändningstillfällen:
SVT2 9 maj 2005 kl 23.00: Heavy Metal 1:3
SVT2 16 maj 2005 kl 23.00: Fire from the East 2:3
SVT2 23 maj 2005 kl 23.00: Avanti 3:3