Kawasaki Team Green Challenge – ”succé”.

Pressrelease från Kawasaki Sverige:

Kawasaki Team Green Challenge – Succé

Den 22 augusti så kördes premiären av Kawasaki Team Green Challenge i Norrköping.
Med 110 stycken förare på plats i de olika klasserna så var det i princip fullt i alla heat och bäddat för tajt racing på en bra preparerad bana utav medarrangören SMK Östgöta.

Klasserna som kördes av de yngre var Guldhjälm 65, Guldhjälm 85, 85 Ungdom. I MX2 Ungdom och motion så var de äldre förarna på plats.
Kravet på samtliga var att förarna inte tillhörde någon annan licensklass än Baslicens.

”Detta arrangemang var en test på hur stort intresset var att Kawasaki skulle anordna en märkes cup, och med denna enorma respons vi har fått under dagen så är vi nu övertygande att detta är helrätt.
Vi kommer att återkomma nästa år med eventuellt tre stycken deltävlingar och en final”- säger Johan Lyckman, Marknadsansvarig på Kawasaki Sverige.

Joakim Karlsson, en av Sveriges mest erfarna motocrossförare genom tiderna och motocrossansvarig på Kawasaki i Sverige fyller i –

”Vi har idag fått klart för oss att vi har ett stort antal förare där ute som är mycket gröna i hjärtat, vi har haft förare från Malmö i söder till Umeå i norr här på plats i Norrköping. Det finns absolut anledning för oss att bygga vidare på här. Och till kommande tävlingar ska vi också se till att fler av våra elitförare finns på plats, dock inte på banan utan bredvid för att ge tips och rekommendationer på allt från åkteknik till uppladdning för tävlingar, mm. Vi ser också fram emot fortsatt samarbete med SMK Östgöta, då de visade stor potential på tävlingens genomförande, och alla funktionärers hårda slit under dagen.”

Under dagen så lottades det också ut fina priser. I ungdomsklasserna så lottades det ut presentkort på Kawasaki delar eller tillbehör.
I de större klasserna så fick de tre främst placerade förarna presentkort på upp till 5 000 kr.

En av dagens höjdpunkter var när Kawasaki Sverige lottade ut två stycken låne motorcyklar i de stora klasserna. Motorcyklar som de lyckliga vinnarna disponerar under säsongen 2011.
De lyckliga vinnarna var Hampus Rocksjö, Gränna som under kommande säsong kör på den helt nya Kawasaki KX250F med insprutning. Jonas Bengtsson, Halmstad valde en ny KX450F. Vi gratulerar vinnarna.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: