Kawasaki presenterar nya Z900 och Z650

Kawasaki meddelade under Intermot i Köln att de kommer visa två nya modeller på EICMA i november. De presterade till och med två bilder på de produktionsklara motorcyklarna.
 
Till att börja med kommer vi få se en Z900 nästa år. Motorcykeln ska enligt uppgift drivas av en fyrcylindrig motor på 948-kubik som baseras på den beprövade Z1000-spisen. Effekten sägas landa omkring 125-hästkrafter.
 
Motorn är upphängd i en ny stålram och vågen ska stanna på 210 kilo för hela motorcykeln. Sadelhöjden är låga 794 millimeter. 41-millimetersgaffeln är av ännu okänt fabrikat men har justerbar retur och förspänning.Bak sitter en horisontellt monterad dämpare med samma inställningsmöjligheter. Bromsskivorna mäter 300 millimeter fram och ABS-systemet levereras av Nissin.
 
Den mindre Z650 väntas bli en direkt ersättare till långköraren ER-6. Parallelltwinnen från ER-6 har omarbetats för att erbjuda mjukare gasrespons och bättre vrid i låg- samt mellanregistret.
 
Z650 väger in på 187 kilo och har en sadelhöjd på 790 millimeter. ABS-systemet på kommer i det här fallet från Bosch istället för Nissin.

Med dessa nya motorcyklar på marknaden är Kawasaki redo att ge konkurrenten Yamaha en riktig match efter att de fått härja relativt ostört med sina MT-07- och MT-09-modeller.