Kan Triumph ha en ny Daytona på gång?

I skuggan av Triumphs Moto2-satsning har efterfrågan på en ny Daytona ökat och nyligen har en trolig protyp hamnat på bild. 

Våra kollegor i England på tidningen MCN har lyckats ta smygfota vad som verkar vara en prototyp på en 765 Daytona. Kollar man närmare på bilden är det inte så mycket som skiljer utseendemässigt mellan prototypen och den gamla Daytonan på 675 kubik. Även på morebikes.co.uk rapporterar man om en sådan maskin på sin Youtube-kanal. Ni kan se videon nedan. 

Chassit är i det närmaste identiskt med en Daytona 675R men avgasrör och andra detaljer, som joysticken från Street Triple 765RS vilken är den del som manövrerar den TFT-baserade instrumentpanelen. De LED-blinkers som syns på hojen skvallrar en hel del för att hojen på bilden möjligen är en ny hoj på gång från folket i Hinckley. 

Triumph har ju nyligen börjat med sitt TFC-koncept som innebär att de bygger begränsade upplagor av vissa modeller i exklusivare material. Bland annat har de ju redan släppt TFC Thruxton och i maj kommer de visa nya TFC Rocket. Bilderna talar för att det kan komma en ”Moto2” i gatlaglig tappning i form av en kraftigt uppdaterad Daytona 765. Förhoppningsvis i vanlig produktion och inte bara som en TFC Daytona.