Jorge Lorenzo segrare i England

Ben Spies tog ledningen in i första svängen och körde på bra framför Stoner, Bautista och Hayden samtidigt som Lorenzo missade en placering i starten och fick leda en separerad grupp. Han fick dock upp farten efter ett tag och började jaga ledarna som bytte placeringar i takt med att de gjorde misstag. Casey Stoner började få en lucka i ledningen samtidigt som Lorenzo fortsatte upp genom fältet, ovillig att låta australiensaren dra iväg. Spies tappade när även Pedrosa jagade en topplacering.

Med elva varv kvar var Lorenzo ikapp Stoner och började kämpa om förstaplatsen. Ungefär samtidigt vurpade Dovizioso. Lorenzo tog sig förbi Stoner som inte kunde hänga med spanjorens tempo och hotades efter ett tag av Pedrosa och Bautista. Trots att Lorenzo var nära att vurpa mot slutet höll han sig på hjulen och vann före Stoner, Pedrosa, Bautista, Spies och Crutchlow som körde skadad.

Lorenzo leder nu totaltställningen med 25 poäng före Casey Stoner.

I Moto2 vann Pol Espargaro före hemmahoppet Scott Redding och spanjoren Marc Márquez. Alexander Lundh slutade på 28:e plats. 

– Trots att det bara blev en 28e plats i helgen känner jag att vi har gjort helt rätt att lämna vår tidigare setup. Cykeln är nu väldigt annorlunda men med hjälp av en tekniker från Öhlins har vi gjort stora framsteg i helgen. Jag hade kapacitet för ett bättre resultat men med allt för få snabba varv inför loppet var min race pace för låg och jag gjorde många misstag när jag försökte hålla mitt högsta tempo. Det dåliga vädret i helgen gjorde att vi missade värdefull test tid som vi behövt för att utveckla setupen till racet. Jag ser fram emot Assen om 2 veckor en bana jag kan sedan tidigare och då har vi ytterligare förbättringar på gång på chassi sidan, säger Alexander Lundh.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: