Jorge Lorenzo MotoGP-mästare

Jorge Lorenzo är färdig världsmästare trots en återstående tävling och att han blev tvåa i gårdagens race på Phillip Island. 

– Vilken dag! Jag är väldigt glad, det var lättare än jag förväntade mig eftersom Dani (Pedrosa) gjorde ett misstag i en kurva och kraschade. Jag ville hänga på Casey (Stoner) men han var för stark. Allt jag behövde göra var gå i mål för att bli världsmästare för andra gången. Det var en så skön känsla! Jag vill tacka teamet, Yamaha, min familj, mina vänner, sponsorer och fans som har gett mig stöd. I dag är en häpnadsväckande dag. Vi har varit väldigt tålmodiga, väldigt koncentrerade och äntligen kommer titeln!, sa Jorge Lorenzo efter vinsten.

Det började med att Lorenzo tog starten utan att veta att han var på väg mot titeln då Dani Pedrosa låg strax bakom. Pedrosa tog sig snart också förbi och Casey Stoner gjorde detsamma. Glädjen var dock kortvarig för Pedrosa som gick omkull och gav Lorenzo ett utmärkt läge att ta hem titeln redan innan sista omgången. Ställningen i toppen höll sig in i mål och Casey Stoner tog sin sjätte raka seger på hemmaplan. Efter Lorenzo följde Cal Crutchlow på tredjeplatsen.

I Moto2-klassen blev Marc Márquez, också han spanjor, färdig mästare. Han kommer nästa säsong att köra i MotoGP-klassen. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: