James ”Bubba” Stewart i hårdträning

James Stewart hade en halvkämpig säsong 2011. James Stewart och Ryan Villopoto hade tighta kamper om ledningen i AMA-supercrosserien i år ända tills Stewart tappade fokus och krascherna började avlösa varandra. Vilket lite är av James kännetecken. Antingen vinner han eller så kraschar han. Deltävlingen i St.Louise mot slutet av säsongen vann Stewart och berättade tårögd i intervjun efter målgång att han varit orolig över situationen som varit och ifall han tappat flytet helt och att han inte skulle hitta tillbaka till sitt gamla jag. Pressen var enorm från sponsorer och fans inför varje deltävling på grund av alla krascher. Men James Stewart var överlycklig över att äntligen hittat tillbaka och kunde börja se framåt igen.

Medan de andra deltagarna från AMA Supercross-serien fortsatte med AMA motocrosserien under sommaren tog Stewart en paus från körningen. Under tiden har han knutit nya sponsorkontrakt och satsat helhjärtat på träningen för supercross-serien som drar igång igen 7 januari 2012.
 
Stewart skriver på sin Twitter-sida att han äntligen fick en heldag för sig själv på sin bakgård med sin cykel efter flera dagars tester med nya teamet och nya cykeln. 
– Även om testerna varit nyttiga så ger egen tid guldkant för tillvaron. 
 
James ”Bubba” Stewarts väg till framgång inte alltid var så lätt. Hans far James Stewart Senior jobbade 70 timmarsveckor och samlade burkar och flaskor för att ha råd med finansieringen av sin sons intresse. När James var ung fick James Sr agera mantel för sin son från den kalla verkligheten inom Amerikas motorsportsmiljö de vistades i, som dominerades av vita människor. Bara som exempel berättar James Sr att vid en deltävling i Alabama kom en annan medtävlandes förälder till honom för att påpeka att "we don't race niggers here". James Sr kontrade snabbt med att "Good, because we are here to race motorcycles"
 
2008 lyckades James med någonting som bara en förare lyckats med innan i USA. Han vann alla 24 deltävlingar i serien under säsongen. Detta gav han enorm uppmärksamhet och motocrosskarriären drog igång ordentligt.
 
I USA är prispengarna och sponsorkontrakt inom motocross värda enorma summor. Toppförarna drar in mångmiljonbelopp och lever som superstjärnor. Numera har James Stewart en egen tv-serie vid namnet Bubba's World på en amerikansk tv kanal, Fuel TV, som visar hans liv kring racingen.
 
Han ser onekligen ut att stortrivas på sin nya cykel, eller vad tycker du? Kommentera nedan.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: