Ingen vår i sikte

Årets första Biketest är i full gång. Det uppdämda körsuget vi samlat på oss under vinterns mörka månader har äntligen fått leva ut igen. Ett glatt och förväntansfullt testlag bestående av Petri Suuronen, Jocke Ottosson, Kenneth Nordahl-Pedersen, samt undertecknad drar mot Österlen för att finna våren tillsammans med ett gäng adventurehojar. Med oss har vi vår proffsfotograf Simon Hamelius som tar motorvärldens bästa bilder. 

Motorcyklarna som utvärderas i några dagar är populära BMW F800 GS Adventure, välutrustade engländaren Triumph Tiger 800 XCa, instegsäventyraren från Österrike KTM 1050 Advenutre. Samtliga hojar utmanas av nya heta Honda Africa Twin som fått spaltvis med beröm i världspressen.
Nu ställer vi dem mot varandra och försöker kröna en vinnare. För att kunna utse vinnaren pressar vi hojarna maximalt för att de ska visa sina prestanda när det gäller bromskapacitet, acceleration och toppfart. Därefter utsätter vi dem för miltals med körning på vägen, asfalt som grus. Detta gör vi från tidiga morgon till sena kvällen i dagarna tre. 

Hittills har det mesta gått enligt plan. Motorcyklarna gör sina jobb så gott de kan och testförarna är som kalvar på grönbete. De formligen sprudlar av åkglädje och inte ens morgontemperaturer kring nollan får dem att vilja vara kvar inomhus i värmen. 

Nu måste jag avsluta skrivandet då testflocken snart river hotellet i ivern att åter komma ut och köra.

Ha en underbar dag och kram på er!

 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: