Husqvarna visar nya sortimentet

 

Efter Stefan Pierers uppköp av Husqvarna stod det klart att märket skulle återförens med Husaberg. Sammanslagningen har ännu inte skett utan Pierer lanserar nu Husqvarna som en ytterligare exklusiv variant på befintliga KTM-modeller parallellt med Husaberg.

Alla Husqvarnas modeller har en rörram av krommolybden och bakram av polyamid (likom Husaberg). Just kompositbakram är något som är helt nytt inom motocross och ska enligt Husqvarna förbättra stabilitet och flexibilitet. Stötdämparna levereras av WP och är fullt justerbara.

Motocross-sortimentet består av tvåtaktsmodellerna TC125 och TC250 samt fyrtaktsmodellerna FC250, FC350 och FC450.

Enduro-sortimentet består av tvåtaktsmodellerna TE125, TE250 och TE300 samt fyrtaktsmodellerna FE250, FE350, FE450 och FE501. Alla modeller förutom TE125 har elstart.

Husqvarnas nya modeller är visuellt mycket lika sina kusiner från Husaberg. Den största skillnaden är att bakfjädringen har länkage. Den länkagelösa bakfjädringen, ett signum för nyare enduro från KTM, har ofta kritiserats för bristande progressivitet.  

Bikes Joakim Ottoson var på plats under lanseringen i Uddevalla.

– Min favorit är helt klart FE350, säger Jocke. Den är starkt nog för att vara riktigt snabb på öppnare partier men ändå lättkörd när man börjar bli trött. Jag körde alla enduromodellerna minst ett varv runt enduroslingan var och sett till motorkaraktär föredrar jag fyrtaktarna, trots att min egen maskin hemma är en Husqvarna 300 tvåtakt. 

Läs mer om Husqvarnas nya sortiment i Bike Katalogen – i butik den 3 december.