Husqvarna på MC Mässan 2017

Ljust och fräscht skulle kunna vara en slogan för KTM-ägda Husqvarna. Bland deras mestadels vita hojar i stilren design på MC Mässan finns den första modellen i det efterlängtade Vitpilen-programmet att beskåda. Det handlar om den andra landsvägmodellen från märket på senare år efter dualsport- och en supermotardmodellen 701.
– Den ska komma i produktion till hösten och den vi har här är en av två prototyper. Den andra hojen står i Österrike och är endast byggd för fotografering, säger Tomas Wallenta som jobbar på Husqvarna i Sverige.
 
Vitpilen-programmet
kommer utökas med 701-baserad modell men den kommer sannolikt först till sent 2018. Husqvarna visar även upp sina enduromodeller på mässan som till 90 procent består av nyutvecklade bitar, samma uppgraderingar som crosshojarna fick 2016. Däribland finner vi traction control för fyrtaktarna och viktminskningar hos flera modeller.
– De har tagits väl emot och vi har sålt slut på allt. Populäraste är FE 350 och TE300, säger Tomas Wallenta.

En annan nyhet som kommer gå hem hos märkets lite yngre fans, eller kanske hos deras föräldrar, är att Husqvarna nu har en 50- och 65-kubiks knattecross i modellprogremmet för första gången. 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: