Husqvarna deltar i Moto3

Husqvarnas team i Moto3 kommer skötas av Aki Ajo och målet är att britten Danny Kent ska utmana om titeln. Teamets andra förare blir Niklas Ajo från Finland. 

Det framkommer inte vilken motor eller ram Husqvarna kommer använda, men med tanke på KTM:s statistik i klassen de senaste två åren skulle det inte förvåna om de kommer använda deras motor.

– Husqvarna i Moto3-mästerskapet kommer öka intresset både för kategorin och för märket. Med dess 110 åriga historia är märket känt i racingvärlden. Moto3-deltagandet kommer hjälpa Husqvarna bli starkare än någonsin. Vi ser fram emot bra racing nästa år, säger Stefan Pierer, VD för KTM. 

– Efter vårt starka engagemang i offroad är deltagandet i Moto3 en ny milstolpe i Husqvarnas historia. Med fullt stöd från Mr. Pierer och Husqvarnas styrelse ser vi extremt mycket fram emot det här nya projektet. Vi kommer kombinera den bästa personalen med alla resurser som krävs för att det här projektet ska lyckas som det förtjänar, säger Pit Beirer, chef för Husqvarna Motorsport.