Husqvarna är redo för nylansering

Det har gått sex månader sedan Stefan Pierer, VD för KTM, köpte Husqvarna och nu meddelar de att märket är redo med modeller för 2014. Sortimentet inkluderar motocross och enduro.

Husqvarna är numera ett systerbolag till KTM och har sin bas i Mattighofen, Österrike, precis som KTM. Husqvarna har samarbetat med det österrikiska märket för att ta fram modeller med den senaste tekniken. 

2014 års modeller kommer visas den femte oktober för världens journalister här i Sverige, närmare bestämt Uddevalla. Från Bike kommer testförare Jocke Ottosson att vara på plats för att utvärdera de helt nya modellerna. En första rapport kommer på bike.se, mer information kommer senare i Bike Katalogen som finns i butik från tredje december.  I början av november kommer de nya modellerna att anlända hos återförsäljare. 

– Det här är extremt spännande tider för Husqvarna, säger Stefan Pierer. De senaste sex månaderna har vi arbetat hårt med de att utveckla de nya modellerna från Husqvarna. Nu är vi redo att visa upp dem för allmänheten.

Husqvarnas gatmodeller som Nuda, Strada och Terra vars teknik hämtades främst från BMW har som vi tidigare rapporterat utgått ur sortimentet. I nuläget finns inga planer på att blåsa liv i den satsningen igen. Pierer Groups satsning på streetsegmentet kommer enbart att ske med motorcyklar från KTM.