Honda Monkey är tillbaka!

Den klassiska mini-hojen Honda Monkey har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 60-talet. Den lilla knubbiga motorcykeln blev omåttligt populär och har genom åren plagierats gång på gång.
 
Under årets Tokyo Motor Show visade Honda en möjlig modern efterträdare till modellen och nu meddelar de att Monkey 125 blir verklighet.

Motorcykeln drivs av en modern men luftkyld motor på 125 kubik från senaste Honda MSX 125. Det ger Monkey-föraren 12,9 hästkrafter och 11 newtonmeter att tygla. Honda i Sverige anger dock att effekten är lägre 9,38 hästkrafter.

Monkey 125 är inte lika liten som sina föregångare men måtten (längd, bredd, höjd) 1,710 x 755 x 1,029 millimeter och sadelhöjden 776 millimeter gör den ändå klart behändig.

Monkey 125 väger 107 kilo, rullar på 12-tumshjul har en stålram och är sann originalets konstruktion med sina dubbla bakdämpare. Fram sitter en moderna USD-gaffel. Den kommer i färgalterniven Banana Yellow/Ross White, Pearl Nebula Red/Ross White och Pearl Shining Black/Ross White
 
Som komplement till den genomgående klassiska stilen har Monkey 125 har LED-ljus, LCD-instrumentering men även IMU-styrd ABS.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: