Hojar jag vill ha. Del ett. Förmodligen.

Jag sitter här hemma och ser småflingor falla utanför.
Vinter är rätt trist ur en aspekt. Det är inte optimalt att köra, åtminstone inte som det ser ut ute just nu. Tilläggas bör ju att vi på MC-Nytt faktisk kör hoj. Åtminstone till idag.

 

Idag lämnade jag Jimmies GS kvar på jobbet då jag hörde att YR.NO och Weahter.com sjöng i kör om ymniga snöfall. Om Pelle körde skotern eller tog bussen hem vet jag inte… Skoter? Ja, Pelle kör skoter just nu. En gammal Kymco 150-kubikare. Varför? För att jag kör Jimmies GS, annars hade ju Pelle kört den.

Nåväl. Tillbaka till det här med att sita hemma och se snö falla.

Jag sitter på Blocket och ser en hoj jag vill ha, En Yamaha SR 500. Det är banne mig en drömhoj för mig.

 

Tänk om det var vår, en skön vårmorgon och jag packat ner en färsk fralla med smör, skinka, ost, svartpeppar och en knivsudd senap. Därtill ett litet salladsblad i. Med hade jag en termos med perfekt starkt kaffe som jag stoppat ner in en axelremsväska av svart skinn.

 

Jag kickar igång min SR och drar iväg bland de sista slöjorna av dimma på fältens krokade småvägar och sätter kosan mot något skönt ställe där jag kan sitta och sippa kaffe och tugga på det medhavda medan SR:en står och tickar av sig värmen.

 

Är det inte härligt? Att kunna vara motorcyklist, kunna känna och förstå känslan därtill att kunna skapa ett habegär av en motorcykel i en vårillusion.

 

Är det inte skönt att kunna säga att du är stolt över att vara motorcyklist och att du rätt långt, om inte i helhet, var med i min dröm och vision om den där SR:en och morgonturen. Den riktigt inbitne till och med kände hur senapen stack lite pikant behagligt i näsan.

 

Vilken hoj drömmer du om?