Helgens raceresultat från Monza

I race ett kunde Marco Melandri ta hem sin första vinst för året med endast 0,085 sekunder tillgodo. I båda racen var det Tom Sykes, Marco Melandri; Eugene Laverty och Guintoli som gjorde upp. 

De sista varven bytte förarna positioner flera gånger och ut från sista kurvan var det Melandri, Sykes och Laverty på bredd. Melandri hade dock bättre fart med sig och kunde ta segern, Sykes blev tvåa och Laverty trea. 

Laverty återhämtade sig dock till det andra racet och kunde ta hem en seger efter ytterligare ett intensivt race. Samma fyra förare gjorde upp och på sista varvet hade Laverty ledningen. Defensiv körning gjorde att ingen kunde ta sig förbi.

Alex Lundh kunde inte delta på grund av ett brutet nyckelben som han ådrog sig på Assen. Tisdags förra veckan opererades Lundh och han siktar på att vara tillbaka till Donnington. 

Christoffer Bergman startade som tolva i helgens Superstock 1000-race och fick inte en tillräckligt bra start för att kunna haka på toppklungan. Bergman sluttade åtta. Lukas Ockelfelt slutade på plats 19. 

Kvalet var en stor besvikelse, vi fick inte ordning på cykeln. Däremot var racet bra. Jag tar 4 placeringar på bara 7 varv, vilket jag är nöjd med, säger Bergman.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: