Hayden missar Brno

Hayden bröt två ben i hans vänstra hand, två ben i hans högra hand och fick en hjärnskakning efter att han kraschat sin Ducati GP12 och förlorat medvetandet vid sväng 14 på Indianapolis Motor Speedway. 

Hayden siktar på att återvänta till Misano den 16:e september, vilket gör att han missar Brno och två testdagar på Misano. 

Ducati kommer inte ta in en ersättare för Hayden den här helgen. 

"Det är tufft att missa ytterligare ett race. Jag har inga stora problem, men min hand är väldigt svullen och jag har inte mycket styrka, och självklart är högerhandsskador värre för motorcykelförare. Jag skulle ha varit på mycket lägre än 100%, och om jag använde för mycket styrka eller kraschade igen, då skulle jag möjligtvis få stora problem. Självklart, huvudet är ännu viktigare, och med den tiden jag var vid omedvetande hanterar jag fortfarande en huvudvärk." kommenterade Hayden.

"Huvudsaken är att alla läkare sa att racing var en riktigt dålig idé och inte smart, och alla i mitt team höll med. Så mycket som racern i mig inte gillar att stanna hemma och missa bantid och poäng, så behöver jag lyssna på experterna och försöka att läka och bli redo för Misano. Det är ett viktigt race för mig och Ducati, och jag kommer att gå på rehab för att komma tillbaka så fort som möjligt. Jag gillar det inte, men det är det rätta att göra." 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: