Harleyn flöt från Japan till Kanada

När Mark kom till platsen var Harleyn i en flytande flyttcontainer och trots att dörrarna var öppna så var Harleyn kvar inne i containern. Han hittade den tidigare i maj och överlämnade registreringsinformation till den japanska myndigheten för att kunna spåra ner den japanska ägaren. 

"Det går emot all logik" berättar Mark, "Jag kan inte förstå hur den stannade där inne. Motorcykeln var inte nedspänd. Allt låg löst på golvet." 

En japansk representant av den amerikanska tillvekraren läste nyheterna om den flytande Harleyn och spårade ner Ikou Yokoyama, en invånade av staden Yamamoto i Miyagi-området där motorcykeln var registrerad.

Yokoyama berättade för en japansk nyhetsstation att hans motorcykel var återfunnen är mirakulöst och han ville tacka mannen i person istället för på TV.

Han berättar att han förlorade sitt hem och tre familjemedlemmar i tsunamin och lever nu på temporär plats. Han köpte Harleyn för fem år sen och hade den i containern när tsunamin slog till i Mars 2011. 

Några av hans starkaste minnnen är när han kör runt Japan på Harleyn och när han blev frågan om han hade något att säga till sin hoj skrattade 29-åringen och sa: "Tack för att du kommer tillbaka kompis."

En Harley-Davidson representant har sagt att dom hoppas kunna återböra motorcykeln till Yokoyama helt återställd.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: