Harley Davidson lanserar ny Sportster

Den nya Sportstermodellen premiärvisades i slutet av januari på Harley-Davidsons handlarträff i Orlando, Florida. Läget är såklart väl valt då det i år är 50 år sedan den första Sportstern såg dagens ljus. Att då bygga en enkelsitsig motorcykel som ser ut som alla XL-modellers onda moder är såklart ett smart grepp. XL 1200N Nightster är en låg, mörk maskin med upprätt körställning och rakt styre. Motorn är den vanliga gummiupphängda 1200-motorn, fast den nu har grå finish med blanksvarta detaljer.
Cykeln har som alla 2007-års Sportsters spiralskurna drev i växellådan för tystaregång samt elektronisk bränsleinsprutning, omdesignad mätartavla och kolfiberförstärkt gummibelt. Speciella designlösningar är hålmönstret i beltskyddet och framskärmsfästet, den sidomonterade nummerplåtshållaren, baklyse integrerat i blinkerslamporna, den mattsvarta och grå lacken samt de fina gummibälgarna på gaffeln.
Cykeln kommer att säljas i USA som 2007-års modell men dyker antagligen upp här i Europa som 2008 redan under 2007 års säsong, fast då modifierad efter vår standard. Med andra ord kan det bli tji på sidomonterad nummerplåt och röda blinkersglas.