Harley-Davidson konceptcykel

På CES-mässan (Consumer Electronic Show) i Las Vegas visade Harley-Davidson upp sin LiveWire som färdig produkt. Men det slutade inte där. Harley-Davidson visade även upp två nya koncepthojar som är något som man förväntar sig från deras traditionstyngda utbud. De flesta är vana vid stora twinnar i ganska tunga hojar från den amerikanska tillverkaren.

Enligt Harley-Davidson själva är det en vision om att bredda sitt sortiment och därmed även sina kund och återförsäljarnät.
Som det ser ut nu, har H-D siktet inställt på framtiden med fler elektriska tvåhjulingar och att de ska vara ledande i segmentet med fler och bättre produkter som ska inspirera fler till att köra elhoj.

 

Ett av de senaste koncepten som visades i Las Vegas är en offroadhoj. Den är mer som en downhill mountainbike i sitt utförande och är en lättvikts grussprättare med en elmotor.  Remdrift och elmotor ska ge en väldigt tyst framfart men med en massa vridmoment från det ögonblick gasrullen vrids om. Jacko Strong, en av deltagarna i X-games har provkört den. Se videon och hör hur hojen är att köra. 

 

Den andra koncepthojen är något av en udda fågel. Den skoterlikande hojen har en ramkonstruktion som påminner om en kraftigare variant av en trampcykel med limpformad sadel. En inte helt ovanlig design på trampcyklar under 70 och  80-talet. Än så länge visar koncepthojen ett LED-lyse fram på hojen men ingen annan belysning. Den remdrivna hojen har ett lågt placerat batteripaket, feta hjul och USD-gaffel. Designen ger en låg en tyngdpunkt och som det verkar ett lätthanterat chassi. I videon nedanför den här texten kan ni höra och se X-games profilen Jack Mitrani när han provkör koncepthojen i Aspen.   

 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: