Hård toppstrid i Australiens GP

Honda-föraren Marc Márquez visade återigen att han är en av motorcykelracingens största just nu med sin fenomenala körningen under de sista varven på australiensiska Phillip Island. Men vägen dit var långt ifrån enkel.
 
Yamahas Jorge Lorenzo (285p.) och Valentino Rossi (296p.) slåss för fullt om mästerskapstiteln, och i totalen leder fortfarande den sistnämnda föraren. Därför var Jorge Lorenzo fullt fokuserad på att hålla förstaplatsen som han tog tidigt från startsnabba Andrea Iannone som körde ett storstilat race i helgen på Phillip Island.
 
Till Jorge Lorenzos hjälp utkämpandes en hård kamp bakom honom mellan Marc Márquez, Valentino Rossi och Andrea Iannone. Den sistnämndes vingprydda Ducati visade sig vara giftigt snabb på banans långa start- och målsträcka.
 
Andrea Iannone var även uppe och stressade på de knixigare delarna av banan men använde vid ett tillfälle farten hos Ducatin för att skjuta förbi både Valentino Rossi och Marc Márquez i samma drag på start- och målrakan.
 
 Bitvis var fighterna så pass hårda att Jorge Lorenzo kunde skapa sig en lucka till de pallplaceringshungriga förarna bakom honom. Men Marc Márquez storkörning under de sista varven blev för mycket för Jorge Lorenzo som fick se sig passerad på 18 varvet.
 
Valentino Rossi kämpade sig om Andrea Iannone i ett desperat försök att nå pallen men han fick mer än en gång se sig passerad av Ducatin under ett och samma race.
 
Resultat Australiens MotoGP:
   
1. Marc Marquez 
2. Jorge Lorenzo 
3. Andrea Iannone 
4. Valentino Rossi 
5. Dani Pedrosa 
6. Maverick Viñales 
7. Cal Crutchlow 
8. Pol Espargaro 
9. Aleix Espargaro 
10. Bradley Smith