Här är världens dyraste polisbil

Poliser som glassar runt i svindyra bilar ser man inte var dag, särskilt inte här i Sverige där lagens långa arm är mer konservativ med bilval. Fräsiga bilar har förekommit bland olika poliskårer förut, men nu uppges den dyraste polisbilen någonsin vara inköpt. Föga förvånande är det Polisen i Dubai som ligger bakom affären.

Bilen det rör sig om är ingen mindre än en Lamborghini Aventador. Att införskaffa ett exemplar av vrålåket kostar 400 000 dollar i USA, vilket på ett ungefär motsvarar en bit över 2,5 miljoner kronor.

Vad ska då Dubais poliskår göra med den 700 hästkrafter starka bilen, som kan gå från stillastående till 100 kilometer i timmen på 3,6 sekunder och nå en maxhastighet på 350 kilometer i timmen?

Dubais fortkörare kan vara lugna, det kommer ingen Lamborghini Aventador och försöker köra ikapp. Istället uppger källor till internationella medier att bilen ska patrullera i närheten av sevärdheter för att imponera på turister.

Antagligen var det inte heller en slump att bilen presenterades genom ett foto på det sociala nätverket Twitter. På bilden syns Lamborghini parkerad framför Dubai Mall, som är världens största shoppingcentrum.

Diskutera: Vad tycker du om Dubaipolisens nya leksak?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: