Han dominerade MotoGP Jerez

Inledningen på säsongen 2015 har varit allt annat än det spanjoren Lorenzo önskat. Resultaten har inte riktigt levt upp till det som varken han eller Yamaha eftersträvat i jakten på en ny titel i kungaklassen. Men i fredags visade Yamaha fortsatt förtroende för Jorge och förlängde avtalet ytterligare ett år. Som tack för förtroendet körde Lorenzo ut på fredagsträningen och dominerade direkt. Hela helgen har han varit mannen att slå. Med snabbast kvaltid och i princip snabbast på alla träningar utom en, så har han visat att han är tillbaka med besked.

När tävlingen väl gick av stapeln i ett strålande soligt och varmt Spanien på söndag eftermiddag, gjorde Lorenzo det han är så duktig på när allt funkar som det ska. Han tog starten och drog ifrån hela fältet. För varje varv ökade han sitt försprång och den enda som försökte hänga med i tempot var Marc Marquez, men även han fick ge sig. Trots det så gjorde Marquez en strålande insats i och med sin andra plats i tävlingen, då han skadat sig veckan innan i en olycka på fritiden när han tränade med sin Supermoto. 

Lorenzo drog ifrån och vann tävlingen med 5 sekunder, trots att han slog av rejält på sista varvet och vinkade till sina fans. Trea i tävlingen blev en hårt körande Valentino Rossi, som körde upp sig genom fältet och även försökte nå fram till Marquez på slutet, utan att riktigt nå fram med sin attack.
Främsta Ducatiförare blev italienaren Iannone med sin sjätte plats. Dovizioso som erhållit tre andra platser inför tävlingen i Jerez fick inte till det denna gång och blev slutligen nionde i mål. Detta trots en avåkning på första varvet som resulterade i att han hamnade allra sist i fältet. 

Aleix Espargaro på sin Suzuki fortsatte visa fram fötterna och knep sjunde platsen. Men gladast denna helg var nog ändå italienska Aprilia som lyckades ta sin första VM-poäng i och med Alvaro Bautistas femtondeplats. Han kämpade stenhårt genom hela tävlingen och lyckades slutligen med sin talang och vilja knipa sista poängplatsen med en hoj som fortfarande saknar både fart och effekt.