Hampus Johansson kör FIM Superstock 1000

Hampus Johansson heter svensken från Karlstad som i år ska köra sin andra internationella säsong, endast 17 år gammal! 18 fyller han den 11:e mars och då nalkas det körkort!
-Uppkörningen är redan bokad, så det ska bli riktigt gött, säger Hampus.

Förra året körde han Superstock 600 EM som kördes i samband med alla europeiska Superbike VM deltävlingar, nu fortsätter han upp till FIM Superstock 1000 och byter ut sin R6:a mot en R1:a av senaste modell! Även FIM Superstock 1000 tävlingarna går i samband med de europeiska deltävlingarna av Superbike VM, ett perfekt läge för att visa upp sig för teamen i VM med andra ord!

Rachid Rachid: Du ska köra FIM Superstock 1000 i år, berätta!

Hampus Johansson: Ja! Jag har klart med SRT Yamaha från Holland. Det känns riktigt bra, Teamet verkar vara väldigt professionellt och har rätt inställning.

RR: Hur kommer det sig att du hoppar upp från Superstock 600 klassen?

HJ: Det är mer körning i STK1000 och att jag trivs bättre på 1000cc och min längd passar bättre på större hoj (Hampus är 183 cm lång, red anm.).

RR: Berätta lite om ditt nya team, det holländska SRT teamet.

HJ: 2008 var det ett tvåmanna team med Raymond Schouten (Yamahas testförare) i STK1000 och Fredrik Karlsen i STK600. I år blir vi fyra förare med mig (STK1000) och Karlsen (STK600) i SRT Yamaha och Schouten (STK1000) och Joey Litjens (STK600) i VD Heyden Motors. PGA max två förare i samma teamnamn. De har fortsatt förtroende från Yamaha Europe och kommer vara ett av deras satelitt-team. Raymond har varit i Australien under några veckor och kört hojen så vi är redan på god väg.

RR: Hur kom du i kontakt med de?

HJ: Jag lärde känna dem under säsongen som gått och jag fick en förfrågan om 2009.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: