Halshögg får – med motorcykel

James Hailstone var ute på en åktur med sin Yamaha 1000-kubiks sportmaskin häromdagen när plötsligt ett får klev ut på vägen framför honom.

 

Olyckan hände på Stronvar Road som sträcker sig österut från Masterton. En sträcka som lokalt kallas för "The Mad Mile" och är känt av motorcyklister för sina långa raksträckor där man kan låta hojen sträcka ut på full gas.

 

Den 32-åriga Nya Zeeländaren påstår att han körde i 100 km/h då hans motorcykel halshögg fåret och han fortsatte 100 meter innan han och motorcykeln for ner i diket och genom stängslet till fårfarmarens marker.

 

"Han måste ha åkt så in i helvete fort för att ha kapat av fårets huvud. Han har tur som lever själv!", sade fårfarmaren Guy Williams med en tår i ögat.

 

Polisen från Waiarapa kunde inte bekräfta eller bestrida herr Hailstones uppgifter om hastigheten då "fåret kan inte säga något, och föraren har hjärnskakning".

 

Enligt skadorna på Hailstones Arai RX-7 så gissar vi att farten var en bra bit över 100 km/h, men att hjälmen definitivt gjorde sitt jobb riktigt bra, då Hailstone i alla fall minns hur man ska ljuga om sin hastighet efteråt.

 

Titta på hjälmen. Vad tror du om hastigheten?