Gulls nya leksak – S1000RR med paddeldäck

För lite mindre än ett år sedan slog Bikes samarbetspartner Robert ”Robban” Gull rekord när han på bakhjulet körde på is i 183,8 kilometer i timmen. Nu har han genom Northbike fått tag i en BMW S1000RR och medan dubbdäck fortfarande står på agendan har han även tagit fram ett litet annorlunda kit. 

Efter att ha skissat och funderat kom Gull och hans pappa Anders fram till att de skulle testa att sätta en skida fram och ett paddeldäck bak. Däcket ifråga är tolvtummare byggt för ATV och lagom till att BMW:n stod i garaget hade de även fått hem däck och fälg. Efter en del precisionsarbete fick de ATV-fälgen att sitta och Northbike, som utöver motorcyklar även säljer snöskotrar, skickade en skida. 

Anders räknade ut halva diameter på framdäcket och tog fram en ritning som gjorde att förlängningsarmen och skidan placerar motorcykeln i samma höjd som om den hade haft ett vanligt framdäck. Med hjälp av smeden Jerker Wiktorsson tog de fram en förlängningsarm av aluminium till skidan. 

– Mitt mål är att den ska gå att köra framåt till en början, skrattar Robert. Bygget har varit för skojs skull och ett familjesamarbete. 

För isdäck är som sagt fortfarande aktuellt och medan vi ser fram emot Roberts galenskap på sin skidutrustade superbike ska det även bli kul att se hans jakt på armbågsskrap på is. Det är nämligen precis Roberts målsättning – utan att ramla såklart. BestGrip-dubbarna monteras för fullt och det dubbdäcksutrustade resultatet kommer gå att se i Bikes monter på MC Mässan nu i januari! 

Gull kommer återvända till Speed Weekend Årsunda den 27-28 februari, ett mekka för iskörning. Läs mer på www.landracing.se.