Garmin presenterar appar

 

Nu finns det massvis med möjligheter att upptäcka din omgivning, vara uppkopplad, ha kontakt med vänner och familj och ha roligt var du än är och samtidigt som du navigerar.

 

Få information om platser du passerar med nya integrerade Wikipedia spots; checka in på din destination och få intressanta erbjudanden via Foursquare; dela din position och låt andra följa dig via Glympse. Funktionerna är till fullo integrerade och dyker upp längs med din rutt som en ikon.

 

Samtidigt som du tar del av dessa nya funktioner fortsätter Garmin med sin välkända navigationsteknologi att snabbt och säkert guida dig fram till din destination. Appen har förbättrade funktioner såsom t ex Urban Guidance1, som möjliggör integrering med kollektivtrafiken då du är ute och kör. En annan förbättring som är till stor hjälp är uppdateringen till Bluetooth Audio Handling för iOS-relaterade appar. Detta gör det ännu lättare att höra röstguidningen samtidigt som du lyssnar på musik i bilstereon.

 

– Integreringen av tjänster inom sociala medier såsom Wikipedia, Foursquare och Glympse är fantastiska funktioner i våra navigationsappar, säger Joern Watzke på Garmin mobile. 

– Integreringen gör det möjligt för våra användare att vara uppkopplade och ha kontakt med sin familj och sina vänner och ger åtkomst till realtidsinformation gällande intressanta platser och speciella erbjudanden.

 

Wikipedia: Alla känner till Wikipedia och de flesta av oss har använt den webbaserade uppslagsboken någon gång för att enkelt få tillförlitlig information. En av de integrerade Wikipedia-funktionerna i Garmin StreetPilot och NAVIGON-apparna är en karta med Wikipedia POI:s (intressanta platser). Tryck på “W”-symbolen på din karta eller sök efter wiki spots i POI-menynför att se den mest uppdaterade informationen om intressanta platser, byggnader och sightseeing.

 

Foursquare: Foursquare ger dig möjlighet att visa platser på ditt sociala nätverk och checka in då du kommer fram till din destination. Dessutom kan du ta del av en massiv uppdaterad databas av intressanta platser (POI:s). Ta del av information om trendiga ställen och speciella erbjudanden nära din position. Då du kopplar ihop appen med ditt personliga konto i Foursquare får du förslag på intressanta platser (POI:s) som baseras på ditt individuella check-in beteende.

 

Glympse: Denna funktion ger dig möjlighet att dela din position och destination med vänner, familj eller kollegor via smartphone plattformar eller via en webläsare. Mottagaren kan få information via SMS eller e-mail och kan enkelt följa den angivna rutten under en begränsad tid. Inbjudna personer behöver inte ha en speciell applikation för att kunna se Glympse, allt de behöver är en webläsare. Då navigation med Garmin StreetPilot och NAVIGON-appen påbörjats får du enkelt åtkomst till denna möjlighet via ikonen för Glympse och kan enkelt dela med dig av din position så länge du själv vill, allt mellan en minut och fyra timmar.

 

Förvandla din Smartphone till ett navigationssystem: Tack vare ett flertal användbara funktioner blir Garmins tillförlitliga navigationsappar dina bästa partners – inte enbart i bilen, utan också ett perfekt verktyg vid reseplanering och navigation för cyklister och fotgängare. Den uppdaterade Urban Guidancegör det möjligt för dig att ta del av kollektivtrafiken under resans gång, komplett med detaljerade tidtabeller. Det finns också en användbar funktion som sparar positionen där du parkerat. Både Garmin StreetPilot och NAVIGON-appen ger dig guidning sväng för sväng med verklighetstrogen vy, aktiv filassistans eller Google street view.

Garmins navigationsappar finns tillgängliga i App Store och i Google Play.

 

För mer information om Garmins övriga produkter och tjänster besök www.garmin.se