Garage: Sommarrapport KTM 1290 Super Adventure

Jag var ute en härlig lördag för några veckor sedan och växlade mellan att upptäcka nya skogsvägar och förfina min sladdteknik med den nya KTM 1290 SuperAdventure S som jag nyss plockat ut, då den plötsligt började gå orent på högre varvtal. Först tänkte jag att jag plågat den lite för mycket med långsladdar och fullgasväxlingar och att den nu självmant slagit på alla säkerhetssystem för att kunna överleva ett tag till. Men så var inte fallet. Trots omstarter och knappande i menyer kvarstod problemet. Det var bara att börja åka hemåt i reducerad hastighet eftersom den inte varvade mer än knappt 5000 varv.

Dagen efter var jag i kontakt med de tillmötesgående människorna på KTM:s huvudkontor i Örebro och ombads komma dit med hojen. Den lämnades där för åtgärd samtidigt som jag lånade ett par andra hojar som vi skulle testa kommande vecka.

En vecka senare hämtade jag åter motorcykeln. Felet var åtgärdat och nu går den som en raket igen. Kruxet är bara att varken jag eller någon annan riktigt säkert vet vad felet bestod av. Men bränslefilter byttes och därefter har den hunnit gå ytterligare 150 mil utan minsta antydan till fel. Jag är faktiskt inte så ledsen för det då problemet smidigt avhjälptes och dessutom hann några av de efterlängtade tillbehören dyka upp och bli monterade.

Nu har jag värme i sadeln för både förare och passagerare, ett par GPS:er sitter monterade vid instrumenteringen och sist men inte minst finns nu den efterlängtade dångeln monterad under sadeln. Det är den prylen som gör att hojen kommer ihåg att jag stängt av ABS och traction control och jag slipper bli galen varenda gång jag kör iväg och för sent upptäcker att systemen hindrar mig i min körning.

Om jag har tur kanske något annat börjar krångla lite smått framöver så att jag kan få mina Powerparts-packväskor monterade när jag besöker KTM. Bäst jag skyndar mig ut i skogen för att se vilken av GPS:erna som visar mig roligaste vägen till nya spännande resmål och övergivna platser. 

Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.