Fulspel i Moto2

Romano Fenati som kör för Marinelli Sniper team blev under helgens race svartflaggad för oaktsam körning efter att ha kört upp bredvid Stefano Manzi och tryckt in hans bromshandtag hårt i drygt 225 km/h. 

Cal Crutchlow uttryckte sig på presskonferensen efter tävlingarna att Fenati borde aldrig mer få tävla på grund av sitt agerande. 
– Fenatis team borde ha visat honom ut ur depån och bett honom att aldrig återvända, sa Crutchlow.

Sedermera dök en avstängning på två tävlingar upp och i skrivande stund har även Marinelli Sniper team bekräftat att de har sagt upp kontraktet med Fenati på grund av hans osportsliga och livsfarliga beteende. 

Han är från och med nu, inte längre en del av Marinelli Snipers team.
–Teamet, Marinelli cucine och Rivacold och alla andra sponsorer ber om ursäkt till alla racingfans för det som hänt. Hans oansvariga och livsfarliga beteende satte en annan förares liv på spel och det är oförlåtligt, säger man från stallets sida. 

Romano Fenatis framtida kontrakt hos MV Augusta verkar även det stå på spel. Meningen var att Fenati skulle vara en av MV´s förare i deras Moto2 satsning. 

–Det kommer inte att hända, han representerar inte företagets värdegrund, säger  MV Augustas VD Giovanni Castiglioni.
Jag kommer göra allt för att det inte ska ske och jag hoppas att Dorna stoppar honom från all framtid racing i vm-sammanhang.