Fortsatt succé för Team Stiggy!

Sjätteplats i Spaniens deltävling räckte för att dansken Robbin Harms i Team Stiggy Motorsports skulle befästa sin tredjeplacering i Supersport-VM. Robbin hade femteplatsen inom räckhåll men var tvungen att släppa förbi den spanske wild card-föraren Jordi Torres i slutet av loppet.

– Robbin visade ännu en gång att han vill vara med och slåss i VM-toppen. Med en bättre start kunde han säkert varit ännu högre upp i resultatlistan, kommenterar teamchef Johan Stigefelt.

Årets tredje VM-lopp avgjordes på Ricardo Tormo-banan utanför Valencia och blev dessutom ett trendbrott för teamets finländare Tatu Lauslehto som tog sina första mästerskapspoäng med en 14:e plats.

Stiggy själv blev tyvärr poänglös efter ha tappat fästet fram och kanat av banan i en lowsider med sin Dark Dog-Honda på det 12:e av loppets 23 varv. Svensken låg då på en tolfte plats men med goda möjligheter att avancera.

Loppet vanns i stor stil av regerande världsmästaren Sebastien Charpentier och Ten Kate Honda, drygt 6,5 sekunder före VM-tvåan Kevin Curtain.

Robbin Harms innehar nu 32 poäng i och ligger på tredje plats totalt. Stiggy har 20 poäng och ligger totalt på en niondeplats.
Nästa deltävling i Supersport-VM avgörs om två veckor på italienska Monza-banan.