Förslaget om P-avgifter röstades igenom

I går samlades cirka 100 motorcyklister utanför Stadshuset i Stockholm för att protestera mot förslaget att införa parkeringsavgifter för motorcyklar.
 
Det förslag som Trafiknämnden hade framför sig syftade bland annat till att öka framkomligheten i Stockholmstrafiken. Där fanns ursprungligen den föreslagna avgiften från 25 kronor i timmen men den sänktes till 5 kronor i timmen i de yttre områdena i staden och 10 kronor i de centrala stadsdelarna efter att förslaget varit ute på remiss.
 
Men idén att överhuvudtaget införa parkeringsavgifter har skapat missnöje hos många motorcyklister i huvudstaden. Cirka 100 av dessa samlades igår för att demonsterara mot tilltaget medan politikerna i Trafiknämnden sammanträdde. En av dem som protesterade var sporthojsföraren Bernt som dekorerat sin Yamaha med texten ”Yteffektiv”.
 
– Jag tycker att det är lite motsägelsefullt. Man har ju haft ett miljötänk och man vill minska trafikproblemen. Då borde de ju snarare promota motorcyklar eftersom vi är yteffektiva.

Norrmalmspolisen hade kallats till platsen och de upprättade en anmälan då det saknades tillstånd för demonstrationen. Polisen beslöt sig dock för att inte avbryta den lugna protesten.
 
Förslaget röstades igenom och i juni kommer avgörandet i kommunfullmäktige, går det igenom även där kan reglerna införas redan i höst. En av personerna bakom protesterna menade att betydligt fler motorcyklister troligtvis kommer dyka upp nästa gång det ska röstas i frågan.
 
– Då kommer det bli ett ännu större evenemang. Nu har vi bara haft två dagar på oss att samla uppemot en 100 hojåkare. Det kanske blir 1000 hojåkare som dyker upp och säger hej.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: