Foggy Petronas FP1 superbike till salu på auktion.

Det är 1 av 150 byggda för gatbruk och som nu kommer att säljas på Race Retro Show i Stoneleigh Park i England.
Denna superbike kommer förmodligen att landa på runt 30-35000 pund. Den som är intresserad av att lägga ett bud på hojen, surfar in på Silverstone Auctions.  

Petronas byggde 150 exemplar av denna superbike 2003.
Den utvecklades för att köras med i MotoGP men man valde att istället köra i Superbike VM och behövde då bygga en serie landsvägsreggade hojar för att klara homologiserings reglerna från FIM för att få tävla med den.
Motorn är en vätskekyld radtrea på 899,5 kubik och en effekt på 129 kusar. De första 75 hojarna i denna serie om 150 hojar byggdes i England medan resterande maskiner byggdes i Malaysia.

Carl Fogarty och Petronas startade ett superbike-team när det begav sig och i det stallet fanns även Troy Corser och James Haydon.
FP1:an hamnade på pallplats två gånger under säsongen 2004 men fick finna sig akterseglade av sina japanska konkurrenter de nästkommande säsongerna.

–Det är ingen tvekan om att det här är en av de snyggaste hojarna ute på vägarna. Den kombinerar den senaste tekniken med elegans och har satt en helt ny standard för gathojar, sa Carl Fogarty när hojen var ny.   
 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: