Finland vinnare i årets ”Six days enduro”

I WorldTrophyn var Finland nästan sex minuter före tvåan Italien och över 14 minuter före Frankrike, som blev trea.

Det svenska Trophylaget tappade Björne Carlsson och Nicklas Gustafsson redan den första dagen och sedan även Martin Lind, var det kört i år. Reglerna säger att laget måste ha minst fem av de sex förarna i laget kvar i tävlingen. Med endast Anders Eriksson, Peter Bergvall och Rickard Larsson i mål, blev Sverige 17:e nation, med endast Holland och

Colombia efter i resultatlistan. Sverige får trösta sig med att Peter Bergvall tog hem segern i 250cc
4-taktsklassen och att Anders Eriksson blev femma i 500 cc 4-takt.

Den svenska ljuspunkten finns annars i JuniorTrophyn, som Frankrike vann endast 26 sekunder före Finland och med Italien på tredje plats, ytterligare
2.38 efter. Det svenska laget med Joakim Ljunggren, Patrik Wicksell, Kristofer Almén och Daniel Johansson, körde mycket fint och blev femma,
drygt 18 minuter efter Frankrike.

Den 18-årige SixDays-debutanten Joakim Ljunggren, var med och fajtades i toppen på 400cc-klassen, där han blev femma av 102 startande och 27:a totalt i hela
tävlingen av 377 startande. Bra jobbat!

Även Patrik Wicksell, som körde sitt första SixDays, imponerade med en 14:e plats, av 138 startande i klassen 250 cc 2-takt och 35:e plats totalt.

För det svenska klubblaget från Försvarsmaktens Enduroklubb blev det till slut en 17:e plats, sedan Larry Gustavsson tvingats bryta den näst sista tävlingsdagen. I laget körde även Thomas Berglund, som för övrigt vann sitt heat i den avslutande supermotardinfluerade deltävlingen, samt Patrik Görl.

Intressant att notera är att den sjufaldige världsmästaren i motocross, Stefan Everts, totalvann SixDays, som för övrigt är hans första internationella endurotävling någonsin…