Fem av sex dödade saknar körkort

Två motorcykelolyckor inträffade under mitten juli i Västra Götaland, i den ena dog passageraren när den körkortslöse föraren kraschade. I den andra blev en person svårt skadad efter en olycka på Hisingen. Föraren saknade motorcykelkörkort. Fem av sex som har omkommit i trafikolyckor med motorcykel i Västra Götaland har saknat körkort, rapporterar SVT Västnytt.

– Det är tråkigt av flera skäl. MC-organisationer som kämpar för säker körning. De här har ju aldrig fått träning eller körning. Då blir ju statistiken missvisande, säger Bengt Karlsson på Trafikpolisen i Västra Götaland till Västnytt.

Samtliga körkortslösa som har varit inblandade i olyckorna har varit män, många i 20-årsåldern. Polisen ser att det har blivit en trend, något som de tar allvarligt. Ofta är även alkohol med i bilden.

– Att man tycker sig ha rätt att åka motorcykel utan körkort och att man inte tycker att polisnärvaron är tillräckligt stor för att bli avskräckt…det är klart att det inte är bra, säger Bengt Karlsson till kanalen.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: