Fartfylld helg och spännande MotoGP

Kommande helg är ännu en helg att se fram emot, bänkad framför TV:n från tidig morgon med rykande färskt kaffe i koppen. Med bara tre deltävlingar kvar i MotoGP-cirkusen börjar det bli riktigt spännande. Vad menar han nu undrar ni säkert? Hur kan det vara spännande i MotoGP när Marquez förra helgen blev klar världsmästare? 

Spänningen återfinns i kampen om andra platsen i VM, där Dovizioso just nu innehar 194 poäng och allas vår Rossi 185 (trots en minst sagt tuff säsong i sadeln på en underpresterande Yamaha M1). 

Förra årets deltävling på Phillip Island i Australien var så spännande att jag flera gånger spillde ut kaffet när det var helt omöjligt att sitta still i soffan. Det växlades positioner flera gånger varje varv racet igenom och då var det inte bara fighten om pallplatserna det slogs om. En klunga på åtta förare kämpade som galningar om de främsta platserna och Valentino Rossi var en av dem. Även den tävlingen hade han stora problem under kvalet och startade inte bättre än sjua. Men som vanligt hittade teamet något extra inför söndagens tävling vilket gjorde att Rossi var uppe i ledningen flertalet gånger. Ni måste verkligen se den tävlingen igen om ni har möjlighet.(Motogp.com är den enda bibel vi nördar behöver)

Dovi gjorde ett fantastiskt race senast i Japan och det var tråkigt att han kraschade under pressen av den osannolikt duktiga spanjorens press. Men Marquez är på gränsen till omänsklig och vi på redaktionen är eniga över att han är den bästa föraren någonsin på två hjul, för trots press kör han alltid lika aggressivt och tar risker. Hans sätt att köra är så, han kan inte köra annorlunda. Det måste gå på gränsen för att han ska trivas i sadeln. 

Åter till Dovizioso. Han kommer vara laddad till tusen och revanschsugen. De återstående tävlingarna kommer bjuda på fighter väl värda att minnas, det är jag helt övertygad om. Med lite framgång och tur kanske även Rossi kan vara med och slåss mot Dovi om andra platsen i VM. Jag vet att han slåss ur kraftigt underläge med oddsen emot sig men det skiljer bara nio poäng trots allt. Egentligen är det helt ofattbart att Rossi ens kan befinna sig i en kamp om titeln som näst bästa förare med det materialet han haft i år. Allt detta visar bara vilken enastående talang han är och inte minst vilken enorm vilja han har.

Missa inte heller årets sista World Superbike som körs i Qatar och att tävlingarna körs på fredag och lördag. Inte söndag då det är vilodag enligt Gud.
Tider för MotoGP och World Superbike finner ni nedan och glöm inte bort att klockan flyttas en timme bakåt till normaltid på söndag.

Fredag 26 oktober:
World Superbike heat 1   Klockan 19.00

Lördag 27 oktober:
World Supersport              Klockan 17.30
World Superbike                Klockan 19.00

Söndag 28 oktober
Moto3                                 Klockan 03.00
Moto2                                 Klockan 04.20
MotoGP                              Klockan 06.00