Farliga E20 kan byggas om

 

Under tisdagen har Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen hållit ett sammanträde angående det nya förslaget om att E20 genom Skaraborg ska byggas ut till motorväg och 2 plus 1–väg.

Socialdemokraterna har tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet föreslagit en lösning som handlar om att flera parter ska finansiera utbyggnaden.

De som enligt de röd-gröna partiernas förslag skulle finansiera en utbyggnad är regionen, de berörda kommunerna, regeringen och Trafikverket och om förslaget går igenom planeras utbyggnaden vara klar 2025.

Motormännen är positiva till förslaget, och har tidigare krävt att de farligaste vägsträckorna längs E20 genom Västra Götalands län byggs om.

– E20 är redan idag kraftigt trafikerad med en stor andel tung trafik. Fram till 2020 förväntas trafiken öka ytterligare. Det är därför bra att vägen redan nu förbereds för en ombyggnad till 2+2-väg som möter den förväntade trafikökningen i regionen, säger Niklas Stavegård, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen i ett pressmeddelande.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: