Euro4 hotar 125:or från KTM och Husqvarna

Vissa motorcykelsajter har nyligen skrivit om att Husqvarna och KTM kan tvingas dra in två populära instegsmaskiner till respektive märke. Det handlar om deras enduromotorcyklar på 125 kubik med tvåtaktsmotor, det vill säga KTM 125 EXC och Husqvarna TE 125.

Problemet handlar om att reglementet för exempelvis VM, EM och SM i enduro kräver att deltagarnas hojar är registrerade och från och med den första januari 2017 måste alla nyregistrerade motorcyklar klara de strängare utsläppskraven inom Euro4-standarden. Det här är svårt att åstadkomma hos de populära tvåtaktsmaskinerna.

Men KTM själva säger att de inta tagit något beslut att lägga ner modellerna. Tillverkaren menar att det finns flera möjliga alternativ för att kunna gå vidare med de små tvåtaktarna. Ett skulle kunna vara att erbjuda enduromodellen utan möjlighet till registrering. Men mest intressant av allt är att KTM fortfarande jobbar med att ta fram ett effektivt insprutningssystem till sina tvåtaktsmotorer, frågan är bara om de hinner bli klara i tid.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: