Endurance-VM tappar en tävling

Endurance-VM, långloppsserien med 8 timmars och 24 timmars tävlingar, minskar antalet deltävlingar istället för att öka som det ryktats om tidigare. Nu blir det bara fyra deltävlingar i VM-serien. Den deltävlingen som faller bort är 24 timmars tävlingen på Magny Course i Frankrike. Det hade även ryktats om att det skulle gå ett 8 timmars lopp på Estoril i Portugal, men inte heller den tävlingen blir av.

Hur serien skall överleva i framtiden är ett ständigt återkommande problem då det största intresset för den här tävlingsformen att köra motorcykel riktigt länge finns främst i Frankrike. Två av deltävlingarna som är kvar i kalendern är franska deltävlingar, Le Mans 24h och Bol d´Or 24h. De övriga två tävlingarna är Suzuka 8h i Japan och Oschersleben 8h i Tyskland. 

På något sätt försöker arrangören finna nya marknader i till exempel USA och på sikt kanske de kan få till en deltävling även på den kontinenten. 
Endurance-VM är faktiskt den enda kvarvarande VM-serien där det även råder fri konkurrens bland däckstillverkarna. Detta är ett argument som promotorn försöker få fram och marknadsföra för att höja intresset för tävlingsformen. Alla andra VM-serier har infört enhetsdäck som tillhandahålls av den valda däcksleverantören.

Tävlingskalendern för 2015 i Endurance-VM:

18-19 april   Le Mans 24h Frankrike
25-26 juli  Suzuka 8h Japan
22 augusti  Oschersleben 8h Tyskland
19-20 september  Bol d´Or 24h Le Castellet Frankrike