Eldriven RC8 nu i produktion

Modellen bygger på segrarmaskinen i loppet TTXGP, vilket du kan läsa mer om i Bike 8.09. Den modellen hade motor och styrning från Agni och det ser även TTX02 ut att ha. Motorn ger en toppfart på drygt 210 km/h och laddningen lär räcka ungefär 65 kilometer.

En av drivkrafterna bakom projektet är Azhar Hussein, som också var den som drev fram TTXGP. Som kuriosa vill han gärna benämna TTX02 som en ”laptop på hjul” då de kommer att kopplas upp mot nätet via wifi. En av idéerna bakom hela projektet är att all utveckling ska ske helt öppet och alla som är intresserade ska kunna komma med idéer för att ta projektet vidare.

Efter årsskiftet är det tänkt att modellen ska finnas att köpa. Prislappen kommer att hamna kring 300 000 kronor och ska därigenom vara en billig plattform för den som vill fortsätta utvecklingen och delta i några av de tävlingar för elektriska motorcyklar som kommer att anordnas.

När får vi se ett svenskt team i TTXGP? Vi vet ju att idéerna och projekten finns där ute… Tror du att TTXGP och TTX02 kommer att vara framtiden för motorcyklar? Kommentera här nedan.

Se även ett inslag om TTXGP 2009 från YouTube här nedan.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: