EBR köpt för 20 miljoner av metallföretag

Amerikansk media rapporterar att Erik Buell Racings tillgångar har sålts på auktion för 2,25 miljoner dollar, det vill säga närmare 20 miljoner kronor. Det inkluderar alla maskiner, verktyg, motorcyklar, delar, konton och immateriella tillgångar. 

Köparen är företaget Atlantis Metals Group LLC. Inte mycket är känt om företaget förutom att det finns flera företag med snarlika namn som är verksamma i olika delar av metallbranschen. Företaget representerades av Bruce Belfer och en man med samma namn (gissningsvis alltså samma person) har skrivit på en facebook-sida för EBR-ägare att ”Ja. EBR lever. De öppnar igen. Det går vidare..”

När Motorcycle.com når Erik Buell via SMS säger han att de jobbar på ett pressmeddelande och att den nya ägaren får berätta sin historia inom sin egen tidsram. När Motorcycle.com frågar om han är en motorcyklist svarar Buell kort och gott ”Ja.”

Då EBR tekniskt sett inte gått i konkurs är det lätt för den nya ägaren att börja tillverka motorcyklar igen. Allt är en fråga om pengar. Auktionspengarna går först och främst till att betala anställdas löner och Hero (delägare till EBR) ska ha köpt ”konsultavdelningen” för 2,8 miljoner dollar. Alltså har de lite över 5 miljoner dollar för att betala skulder – problemet är att de sträcker sig till närmare 20,4 miljoner dollar. Löner står bara för 202 000 dollar, EBR är också skyldiga japanska designfirman Mito Tech 733 000 dollar och Porsche 390 000 dollar. 

Vi håller fortsatt tummarna för en ljus framtid för EBR, något verkar i varje fall på gång. 

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: