Ducati visar uppdaterad Diavel

 

Likt Monster 1200 har Diavel fått den senaste Testastretta-motorn med dubbla tändstift, i Diavel-utförande levererar den 162 hästkrafter (samma som förra Diavel) tillsammans med ett nytt avgassystem. 130,5 Nm finns tillgängligt via ride-by-wire och likt tidigare levereras kraften till ett 240-bakdäck. 

Diavels lykta är likt blinkersen numera LED och har en ny kåpa. Även instrumenteringen är ny och är Ducatis TFT-display av LCD-typ. Tre stycken körlägen finns att välja på – Sport, Touring och Urban. Sport har full effekt och traction control (DTC) lågt inställd på läge ett, Touring har full effekt men med mjukare gasrespons och DTC på läge tre och Urban har 100 hästkrafter tillgängliga och DTC på läge fem.

Sadeln har fått ny form och har blivit längre. Likt tidigare finns en Carbon-version med kolfiberdetaljer och Marchesini-fälgar som sänker vikten med 5 kilo.

Basmodellen – Dark – kommer att kosta 174 900 kronor och Carbon 209 900 kronor. Till höger hittar du ett stort bildspel på modellen.