Ducati Supersport är tillbaka

Som Ducati gjort tidigare, med exempelvis modellen Scrambler, valde de att avslöja en ny modell för några få deltagare på märkesjippot World Ducati Week. Trots försök att hindra folk från att smuggla med mobiltelefoner och kameror dröjde det inte länge förrän hemligheten inte var så hemlig längre.
 
Bilden som nu sprids på olika forum och nyhetssajter visar en ny sporthoj med betydligt mer gatfokus än nuvarande Panigale-cyklarna. På halvkåpan kan vi utläsa det kända Ducati-varumärket Supersport. Senast det var på tapeten handlade det om en omtyckt kombination av luftkyld mullrande motorgång, fina köregenskaper och hygglig touringförmåga.
 
Ramen är en kombination av fackverkskonstruktionen hos nya XDiavel och Monster 1200 medan basen i motorn är densamma som i nya Hypermotard 939. Tydligen ska motorn dock vara betydligt omdanad både elektroniskt och mekaniskt för att passa bättre i touringsammanhang.
 
Svingen är en singelvariant och stötdämpningen fullt justerbar, på en S-versionen kan vi även vänta oss Öhlinare fram och bak. Även om Ducati vill särskilja hojen tydligt från Panigale-modellerna syns ett tydligt släktskap i framlyktornas utformning. Bakramen och sadeln bär dock liknande drag av den breda och bekväma varianten hos ursprungliga 900 SS.
 
Hojen kommer presenteras på Eicma i Milano senare i år och den planeras nå handeln i mitten av 2017. Priset sägs bli mellan 13–15 000 Euro. Det kan nu bli intressant att se hur länge Ducati bli ensamma om en ny modell i detta segment av sporttourers som länge verkat helt bortglömt.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: