Ducati kan köra i Open-klassen 2014

I MotoGP kommer det 2014 att finnas två stycken klasser – Factory och Open. Den största skillnaden är att Factory får köra med egen ECU, medan alla i Open kör med en gemensam standard-ECU. 

I en intervju med GPOne.com antyder Ducatis fabriksförare Andrea Dovizioso att Ducati kan komma att delta i Open-klassen istället för Factory. Ducatis satelitteam har redan varit aktuellt för Open och skillnaden mellan Ducatis Factory- och Open-cyklar ska vara minimal. 

– De sa att motorns respons ändras när den får fyra liter mer bränsle… men hur? Vi måste testa det och se om det finns några positiva skillnader. 

Open-klassen får använda mer bensin (24 liter istället för 20), göra fler motorändringar och har ett mjukare däckalternativ i jämförelse med Factory. Open-teamen har också mycket större testmöjligheter, Ducati skulle kunna köra test när som helst, på vilken bana som helst, med sina fabriksförare. Factory-teamen är begränsade till officiella tester och fabriksförarna får förlita sig på att andra testförare tar utvecklingen i rätt riktning.

– Inget beslut har gjorts än, men efter att vi testat på Sepang kommer vi bestämma vilken väg att gå, säger Dovizioso.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: