Ducati arbetar på ”perfekta elhojen”

Några få tillverkare har börjat titta närmare på elhojar, bland annat Harley-Davidson, men det som håller många tillbaka är de stora batterierna och de kompromisser som måste göras. I en intervju med brittiska MCN berättar Ducatis innovationschef, Pierluigi Zampieri, att Ducati arbetar på en elhoj men att man inte vet när det kommer vara rätt tillfälle att släppa den.

– Vi utvecklar fortfarande våra produktionsmotorcyklar med målet att vara bäst på bana, men med eldrift är det svåra en kompromiss mellan vikt och prestanda eller räckvidd. Idag är inte hela paketet så bra som vi skulle vilja att det var, för energidensiteten du kan lagra är inte hög nog, berättar Zampieri. 

Ducati-chefen drar paralleller till övergången från V-twin till V4, en övergång som behövde göras för att pressa ur mer prestanda och möta utsläppskraven, men där man var osäker på hur responsen skulle bli.

– Vi skulle kunna göra en produkt som är spjutspets eller mycket bättre än alla konkurrenter. Problemet är; är det här rätt tillfälle? Det är en liten marknad och vi försöker fortfarande förstå när den är redo för sån innovation. V4-valet var liknande. Vi hade många diskussioner om våra kunder skulle uppskatta den eller inte, nu har vi liknande diskussioner. 

Diskutera: Skulle du vilja se en elhoj från Ducati? 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: