Dramatiskt race på Aragon

Det var under torra förhållanden som MotoGP-racet på Aragon drog igång. I de tidiga skedena var det de vanliga fabriksförarna – Rossi, Lorenzo, Márquez och Pedrosa – som såg ut att ta ledningen med många omkörningar direkt. Även Iannone var med och utmanade om ledningen i början men kraschade efter att ha kommit ut på det blöta gräset. 

Även Rossi kraschade rejält efter att ha kommit utanför banan, italienaren ska ha varit medvetslös i upp till en halv minut och fördes senare till sjukhus för röntgen. Rossi ska ha återhämtat sig utan problem och inte fått några interna blödningar. I ett meddelande på Facebook säger Rossi att han mår bra.

Márquez duellerade med Lorenzo om ledningen, tätt följda av Pedrosa med en lucka till Pol Espargaro och Cal Crutchlow. Kort efter att de vita flaggorna viftades, vilket innebar att förarna nu fick byta till sina regn-cyklar, tog sig både Márquez och Pedrosa om Lorenzo. De två Honda-förarna bytte positioner flera gånger om medan stora delar av fältet körde in i depån för att hoppa över till sin andra motorcykel. 

När regnet började dugga allt tätare kraschade Dovizioso och Pedrosa på varv 19. Pedrosa kunde köra vidare trots att motorcykeln glidit längst en lång väg på start/mål och bytte till sin regncykel. Medan Lorenzo valde att åka in i depå och byta cykel stannade Márquez ute på banan med slicks i regnet, det oundvikliga skedde på varv 21. Márquez tappade framhjulet kort efter start/mål men lyckades även han köra tillbaka till depån och byta cykel. 

Lorenzo hade nu en klar ledning framför Aleix Espargaro och Crutchlow, som slogs om andraplatsen. Crutchlow var ikapp när de för sista gången var på väg mot start/mål. Armbåge mot armbåge slogs de om ledningen men det var Espargaro, den första Open-föraren någonsin på pallplats, som tog andraplatsen med minsta marginal från Crutchlow. 

Márquez lyckades trots sin krasch utöka sin ledning mot Pedrosa i totalen.

Resultat Aragons GP
1. Jorge Lorenzo 
2. Aleix Espargaro 
3. Cal Crutchlow 
4. Stefan Bradl 
5. Bradley Smith 
6. Pol Espargaro 
7. Alvaro Bautista 
8. Hiroshi Aoyama 
9. Nicky Hayden 
10. Scott Redding 
11. Danilo Petrucci 
12. Alex De Angelis 
13. Marc Marquez 
14. Dani Pedrosa 
15. Yonny Hernandez 
16. Michael Laverty 
17. Mike Di Meglio 
18. Broc Parkes 
19. Hector Barbera