Dovi: Ingen idé att åka till Texas

Yamaha, som lämnade banan en dag i förväg, och Honda spenderade förra veckan med att testa på Circuit Of The Americas i Texas, USA. Ducati frånvarade och i en intervju har Dovizioso förklarat beslutet och arbetet de har framför sig. 

– För oss hade en resa till Austin varit problematisk, berättar Dovizioso för omnicorse.it. Och vi visste från starten att vi skulle vara bakom de teamen som testade på den amerikanska banan. Det viktiga är att vara medveten om det. Vi föredrar att dedikera oss till utvecklingen av GP13, för Austin är det andra racet av säsongen och kommer under en tid då vi inte har några viktiga utvecklingar på motorcykeln.

– Det var rätt att stanna hemma och arbeta, även om det självklart för alla andra att det hade varit bättre om vi var där. Låt oss säga att det inte vart viktigt under ett projekt som sträcker sig två år. 

Ducati kommer dock att spendera tid på banan för att lansera sina nya gatcyklar, Dovizioso blev tillfrågad om han kommer närvaro. 

– De frågade mig och jag sa nej. Jag hade en liknande upplevelse när vi var på Aragon för första gången och vi försökte lära oss banan på produktionsmotorcyklar och sen vann Casey racet och han var den enda som inte kört där förut. Du behöver inte köra en motorcykel som är väldigt annorlunda från den du kör på racet och som är åtta sekunder långsammare än en MotoGP-cykel. Du hittar inte referenserna och hemligheterna du behöver till de extra en eller två tiondelarna som behövs för att vinna ett race. Spies och Hayden kommer till Austin, inte jag.