Dovi: ”Ducatin kan svänga!”

Igår gick första testdagen av den andra rundan test på Sepang. Trots utmanande väder, med stark hetta följt av tropiskt åskväder, kunde Ducati göra debut med nya GP15 som fick in ett 40-tal varv i händerna på Dovizioso och Iannone. Den förstnämnda trivdes med den nya maskinen.

– Jag är väldigt nöjd med den första känslan av nya GP15 och det är för mig det viktigaste, berättade Dovi efter testdagen.

Ducatis stora problem har varit att deras Desmosedici understyr. Med den här helt nya cykeln ser det problemet ut att lösa sig, eller i varje fall vara på god väg mot en lösning. Redan i de första kurvorna fann Dovi sig själv innanför kurbsen. 

– Över allt hoppades jag att den nya cykeln skulle svänga och gå genom kurvor bättre. Redan på mitt utvarv kunde jag känna att GP15 hade förbättrats mycket på den punkten och jag är nöjd för det var den viktigaste aspekten för mig, fortsatte Dovi.

Sepang-testet kommer fortsätta i två dagar till, då Ducati hoppas få gott om tid med sin nya maskin inför premiären. 

– Jag är riktigt glad. Nu kan vi arbeta på ett normalt sätt. När hojen svänger som konkurrensen tror jag du kan börja ändra den efter din körstil, sa Dovi.

Resultat från första testdagen hittar du nedan.