Deus Ex Machina – The Swede

Deus Ex Machina har medverkat till flera av den senaste tidens mest uppmärksammade byggen. Kanske inte främst för att de varit några prestandamonster eller uppvisningar i fascinerande hantverk utan för att de lyckats pricka in helt rätt känsla.

När deras gäng i Bali spånade fram det här snygga bygget på en Husqvarna WR 250 kom det ur behovet av en motorcykel som passade deras sätt att köra motorcykel.

Körningen hade allt mer utvecklats åt offroad- samt endurohållet och ett av målen var att bygga en motorcykel med 21-tumshjul fram, 18-tumshjul bak och fjädring som kunde palla vad än den indonesiska terrängen hade att erbjuda. Beställaren av motorcykeln var Agi Agassi som vunnit Indonesiska MX2-mästerksapet tre gånger, vilket även det säger lite om vilka krav som ställdes på motorcykeln.
 

Bygget döptes till The Swede för att uppmärksamma Husqvarnas ursprung. Bakramen byggdes om för att ge plats åt en ny sadel. Skärmarna är vintagevarianter från Acerbic medan tanken är en handknackad i aluminium. All plast har kastats på skräphögen vilket gjort att nya detaljer fått tillverkats av metall, däribland de nya kylarskydden.
 
Motorn är i princip original men har justerats för lite mer vrid i botten av registret och så har den fått en ny dragning av avgasröret för att passa den nya bakramen.
 
I Bike 10/16, som borde dykt upp i de flesta tidningshyllorna nu, kan du läsa en intressant artikel om hur Deus Ex Machina skapades och vad som driver dem att gjuta nytt liv i motorcykelbranschen. Du kan även köpa tidningen på nätet.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: