Designfavoriter utsedda

Första gången designers från hela världen samlades för att utse sina designfavoriter var 2001. Numera är det en tradition varje år att designers plockar ut ett antal nya hojar till en finaljury som därefter utser vinnarna. I juryn sitter folk från olika tillverkare, fristående designers samt några journalister. (Däribland Kevin Ash som MC-nytts läsare känner igen).
Årets vinnare blev sporthojen Ducati 1098 som först segrade i sporthojsklassen och därefter kammade hem totalvinsten. Öppna klassen vanns av balla Benelli 756 Due medan juniorklassen upp till 200 kubik vanns av Derbi Senda Terra 125 och i skoterklassen delades vinsten mellan Gilera GP 800 och Yamaha Giggle medan konceptklassen vanns av TVS Isotope.

Förutom designpriser utser organisationen en hedersmedlem varje år. Enskilda individer som betytt mycket i designkretsar. 2002 blev till exempel Willie G Davidson hedersmedlem och till i år valdes Craig Vetter. Ni som varit med ett tag känner nog till Vetters kåpor. Vetter Windjammer till exempel som var populär på 1970 och 80-talet. Craig Vetter uppfann inte kåpan men han utvecklade den och la grunden till hur många motorcyklar ser ut i dag. När varenda motorcykel fick originalmonterade kåpor från fabrik var konkursen förstås ett faktum.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: