Den senaste veckans motorcykelnyheter

Vi startade veckan med en världsexklusiv nyhet – koncepten Husqvarna presenterade på EICMA kommer att sättas i produktion till 2017. När vi intervjuade Reinhold Zens, Managing Director på Husqvarna, berättade han om de två konceptsyskonen och i senaste Bike finns en längre artikel om hojarna och märkets framtid. Nyheten uppmärksammades bland annat i USA, England, Italien och Nederländerna.

På tisdagen kunde vi berätta att den brittiska tillverkaren CCM och dess lilla adventure-cykel kommer att finnas på plats på MC-Mässan. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill kolla närmare på ett intressant adventure-alternativ. 

Suzuki har under veckan vidgat sin hemsida med reservdelar för klassiska modeller. Tidigare har det funnits möjlighet att köpa fabriksnya delar till Suzukis äldre än 1990, men nu börjar de även introducera modeller tillverkade mellan 1990-99. 

I torsdag fick vi det glädjande beskedet att Filip Backlund har skrivit under ett kontrakt med ett Kawasaki-team för att köra det brittiska superbike-mästerskapet under 2015. För flera citat från Filip och hur han ser på den kommande säsongen, klicka här.

På tal om Kawasaki, det verkar som att den japanska tillverkaren är på väg tillbaka till MotoGP. Moto2-föraren Dominique Aegerter ska få testa en Michelin-skodd prototyp på Jerez.

I början på veckan kom ett nytt nummer ut i butik och det innebär att provkörningar, duellen och testet från det föregående numret publiceras här på bike.se. Klicka in dig under test-sektionen och se själv!