Husqvarna-koncepten blir verklighet till 2017

I en intervju med Bike berättar Reinhold Zens, en av Husqvarnas två Managing Directors, om de koncept vi fick se på EICMA. Den ena en svart Scrambler döpt Svartpilen, den andra en vit caféracer döpt Vitpilen. Båda var väldigt populära inslag på mässan och vi kan nu exklusivt avslöja att de båda kommer som gatlegala produktionsmodeller om två år.

– Jag kan berätta att de kommer som 2017 års modeller. De kommer kanske inte se likadana ut, ett koncept är trots allt en designmässig dröm medan en färdig modell måste följa lagar och regler, men de kommer definitivt ha samma stil, säger Zens. 


Retromodeller av olika slag har blivit väldigt populärt på senare år där många tillverkare återupplivar gamla modellnamn. Zens vill dock inte klassa de här motorcyklarna som retro. 

– Retrocyklar har ofta gammal teknik och överblivna motorer. Vi tittar på det allra bästa vi har och arbetar med nya motorer, samtidigt som vi behåller länken till det klassiska och märkets arv genom designen.

En längre artikel om Husqvarnas framtid, koncepten och vad som skett med Husqvarna sedan KTM och Pierer köpte märket kan du läsa om i senaste Bike, nummer två som finns i butik imorgon. 

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: